Young professionals

Coaching voor young professionals

Als young professional ben je ambitieus en wil je graag je resultaten halen. Stilstaan bij je persoonlijke ontwikkeling, grenzen aangeven en op zoek gaan naar waar je werkelijk voldoening uithaalt, passen vaak niet in je tijdschema. Door middel van een coachtraject sta je stil bij deze zaken en hou je werk en privé goed in balans.

Na je universitaire studie ga je aan de slag bij een professioneel bedrijf en start je in een uitdagende functie. De werkdruk is hoog en het motto is work hard, play hard! Je voelt je als een vis in het water en werkt soms zomaar 60 uur per week om niet onder te doen voor de rest. Bovendien wil je graag promotie maken en doe je de dingen die je collega’s laten liggen. Je merkt na een aantal maanden dat je last krijgt van slecht slapen en voelt je regelmatig gestresst. De eisen zijn hoog en je voelt je schuldig als je niet kunt voldoen aan alle vragen die worden geteld. Je wil graag wat relaxter leven, maar weet niet hoe je dat kunt aanpakken.

Ook kan het zijn dat je altijd hard hebt gewerkt en het je geen voldoening meer geeft. Je kan je niet meer identificeren met het bedrijf en wilt op zoek naar wat je werkelijk drijft. Hoe kunnen jouw kwaliteiten maximaal tot hun recht komen op een plek waar je het verschil kunt maken?

Waarom coaching?

Steeds meer young professionals – van starter tot manager – weten de weg naar coaching te vinden. Coaching is bewezen effectief. Door middel van coaching word je je bewust van je eigen groei en de mogelijkheden die je hebt in je carrière. Dit leidt tot persoonlijke ontwikkeling, bewustwording van kansen in je carrière en optimale, duurzame inzetbaarheid.

Coaching bij Samantha Maes

Ik kan je vanwege mijn zeer uitgebreide ervaring binnen grote, commerciële bedrijven uitstekend ondersteunen bij de vraagstukken die jij hebt. Ik kijk samen met je naar je gedragspatronen, overtuigingen en de dingen die belangrijk voor je zijn. We onderzoeken je behoeften en kijken naar wat je nodig hebt om je weer stevig en zeker te voelen om jouw uitdagende functie weer te kunnen invullen op jouw eigen manier.

Mijn begeleiding is praktisch, concreet en ik luister tussen de regels door naar wat er niet wordt gezegd maar waar het wel over gaat. Ik los geen problemen op maar geef inzichten waardoor je ze zelf kunt oplossen en beter begrijpt wat er speelt en hoe je het kunt aanpakken. En dan kun je kiezen voor wat je werkelijk wilt.

SAMEN WERKEN WE AAN JOUW ONTWIKKELING

Praktische informatie over 1-op-1-coaching

Na een korte intake gaan we aan de slag. Een traject bestaat uit meerdere gesprekken (meestal 6). Maar het kan ook zijn dat je na 3 gesprekken alweer voldoende handvatten hebt om zelfstandig je uitdagingen aan te gaan. Dat bepaal je helemaal zelf. Een gesprek duurt maximaal 1,5 uur. In overleg bepalen we de tussenliggende periode. Een week of 3 is gebruikelijk. Omdat je het al druk genoeg hebt als young professional krijg je van mij geen huiswerk, maar je mag natuurlijk best iets doen tussen de sessies door.

Tijdens de sessies vertel je mij waar je tegenaan loopt en wat je graag anders zou willen. Door middel van vragen die ik je stel, uitleg van theorie en inzichten krijg je de tools om je patronen te doorbreken en nieuwe, functionele denkpatronen te ontwikkelen.

Wat komt aan bod tijdens coaching:

 • Welke vragen, dilemma’s en patronen stagneren je persoonlijke ontwikkeling? En wat heb je nodig om deze patronen te doorbreken?
 • Welke dingen zijn werkelijk belangrijk voor jou in jouw leven en besteed je daar voldoende tijd en aandacht aan. Op zoek naar je ‘Why’
 • Je krijgt theorie en modellen aangereikt waardoor je dingen die spelen beter herkent en die je praktisch kunt inzetten zodat je werkelijk nieuwe patronen kunt aanleren die goed zijn voor jou.
 • Ben je op zoek naar praktische begeleiding voor je carrière, dan is loopbaanbegeleiding een goede optie.
 • Er is een mogelijkheid tot het inzetten van paardencoaching als je bepaalde dilemma’s hebt waar je niet uitkomt. Benieuwd wat paardencoaching voor jou kan doen? Lees hier meer.

Als je een heel traject van 6 gesprekken van anderhalf uur afneemt betaal je € 1250. Je kunt ook losse gesprekken afnemen en dan betaal je € 145 per uur. Deze bedragen zijn exclusief 21% btw als je werkgever de kosten vergoed.

Extra coaching-opties

Het is ook mogelijk om tijdens een coachtraject dieper in te gaan op loopbaanbegeleiding of een individuele paardencoachingsessie te volgen. Tijdens de intake zullen we de mogelijkheden bespreken. Hieronder vind je er meer informatie over.

Loopbaanbegeleiding is een specifieke vorm van coaching. Je kijkt dan heel gericht naar je professionele carrière, de keuzes die je hebt gemaakt om te komen waar je nu bent en waar je heen zou willen. Ook ga je uitzoeken waarom het werk dat je nu doet je geen of onvoldoende voldoening meer geeft - en je gaat uiteraard op zoek naar wat je dan wél witl. Kiezen begint vaak met weten wat je niet meer wil. Het is dus functioneel om dat voor jezelf op een rijtje te hebben. Een loopbaantraject bestaat vaak uit 3 gesprekken.

Dit komt aan bod tijdens loopbaancoaching:

 • Je zoekt uit ‘waar’ je nu bent en hoe je tot dit punt in je carrière bent gekomen
 • We gaan kijken hoe je keuzes maakt die van belang zijn
 • We maken onderscheid in waar je goed in bent (je kwaliteiten) en waar je gelukkig van wordt
 • Je zoekt uit wat je ‘why’ is, of anders gezegd: je missie. Wat doe je eigenlijk op deze wereld?
 • Past het werkt dat je doet en de organisatie waar je werkt wel bij jouw missie?
 • Welke stappen ga je zetten (what & how) zodat je werk gaat vinden dat aansluit bij jouw why.
 • Je zou als extra optie een paardencoachsessie kunnen inplannen als toevoeging aan het traject, of ter vervanging van 1 gesprek. Kijk daarvoor verder bij individuele paardencoaching.

Als je vantevoren besluit 3 gesprekken van anderhalf uur in 1x af te nemen betaal je € 625. Natuurlijk kun je ook losse gesprekken boeken. Dan betaal je € 145 per uur. Dit is exclusief 21% btw. Wil je graag de drijfveren test dan betaal je daar € 175,00 voor. Dat is ook exclusief 21% btw.

Een paardencoachsessie is een fascinerende ervaring. Zelfs al je niet dol bent op paarden kan het een groot inzicht geven om met deze sensitieve dieren een uur buiten te staan en te merken dat ze sommige zaken beter aanvoelen dan jij zelf. Tijdens een sessie met de paarden dient het paard voor mij als coach als een bron van informatie. Als coachee hoef jij dus niets met het paard te doen. Dus geen leiderschapsoefeningen, erop zitten of ze meenemen. Voorafgaand aan de sessie stel ik je vragen over welk thema je wilt onderzoeken, welk dilemma je hebt of waar je tegenaan loopt. En dit gaan we dan verder uitzoeken waar het paard bij is. Ik stel jou vragen over de dingen die spelen en het paard geeft al dan niet een (summiere) reactie. Je bent wel bij het paard in dezelfde afgezette ruimte. En het wordt als ontroerend en indringend ervaren om samen met het paard een coachsessie te beleven. Je kunt er meer over lezen in mijn blogs.

Dit komt aan bod tijdens een individuele paardencoachsessie:

 • Wat weerhoud je om bepaalde stappen te zetten?
 • Wat heb je nodig om wel stappen te zetten?
 • Kun je bij je gevoel als het gaat over het dilemma?
 • Ervaar je bepaalde angst, boosheid, weerstand, of zit je erg ‘in je hoofd’?

Bovenstaande vragen kunnen aan de orde komen, maar meestal zien we wat zich aandient en wat er op dat moment nodig is.

Een individuele paardencoachsessie neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Kost € 225 en dat is exclusief 21% btw als je werkgever betaalt.

 

Over Samantha als coach

Samantha Maes senior coach en trainer medisch professionals medisch opleiders young professionals -208 604_806 LR

Mijn werkstijl is betrokken, laagdrempelig, praktisch en deskundig. De missie waar ik bevlogen vorm aan geef, is ervoor te zorgen dat professionals niet alleen maar goed zorgen voor hun stakeholders en klanten, maar vooral goed in staat zijn om voor zichzelf zorgen.

Grote beursgenoteerde bedrijven vormen een uitdagende sector om in te werken. Je wordt als medewerker vaak overvraagd. Er is altijd meer werk dan medewerkers en er zijn heel veel mensen om tevreden te houden. Op dit schurende snijvlak zet ik op zeer betrokken wijze mijn deskundigheid in met als doel een gelukkige medewerker en daardoor blije klanten.

Reviews

No data was found
Samantha Maes senior coach en trainer medisch professionals medisch opleiders young professionals -10 604_806 LR

BEN JIJ TOE AAN DE VOLGENDE STAP IN JE ONTWIKKELING?

Ik hoor graag van je als toe bent aan de volgende stap in je ontwikkeling als young professional. Ik gun je welzijn en plezier in je werk, zodat je ervan kunt genieten en kunt neerzetten in deze wereld wat jij te doen hebt!